De wereld van Macrofotografie

Bekijk hier de natuur door een vergrootglas. 

De Pimpelmees

De pimpelmees is, net als de koolmees, een bosvogel die zich heeft aangepast aan de menselijke omgeving. Ook hij broedt graag in nestkasten en komt in de winter dicht bij huis, bungelend aan vetbollen en pindanetjes. Pimpelmezen kunnen zelfs op de dunste twijgjes nog voedsel zoeken. Ze stellen niet veel eisen aan hun leefomgeving en zijn dan ook veel te vinden in tuinen en parken.

De gouden tor

Deze kever leeft van bloembladeren, wondsappen en vooral stuifmeel. Als het niet zonnig is blijft de kever in de schuilplaats en vliegt niet. Opmerkelijk is dat deze soort vliegt terwijl de dekschilden op hun plaats blijven. De vleugels worden er als het ware onderuit getrokken door uitsparingen onder de randen. De larven leven in en van vermolmd hout van verschillende boomsoorten zoals eik en wilg en kunnen twee tot drie keer overwinteren

Het groot avondrood

Het Groot avondrood is een grote nachtvlinder, die je in het hele land van mei tot half augustus tegenkomt. Dat je hem zo zelden ziet, komt omdat hij pas tegen het vallen van de avond uit zijn schuilplaats tevoorschijn komt. Dan gaat hij op zoek naar bloemen vol nectar.

De Trechterspin

De Sabelsprinkhaan

De Geelzwarte ribbelboktor